Puh. 020 730 1630

Aineisto-ohjeet

Laitteisto

Toimimme sekä Mac että PC-ympäristössä.

Ohjelmistot

Käytössämme on Adoben CC ohjelmistot (mm. Illustrator, Photoshop ja Indesign)

Ensisijainen tulostustiedosto on painokelpoinen pdf, jossa fontit on muunnettu poluiksi ja kuvat on integroitu. Mahdollisten virheiden välttämiseksi pyydämme lähettämään sähköpostitse mallitiedoston (jpg).

Resoluutio

Painokoneissa on eri resoluutioita. Superleveät eli XXL-kokoiset painokoneet eivät tarvitse kuin enintään 100 dpi resoluution. Leveät eli XL-kokoiset koneet vaativat resoluutioksi 150 – 300 dpi. Pienempiin ja valokuvatulostuslaatua vaativiin painotuotteisiin tarvitsemme resoluutioksi 600 – 1000 dpi.

Lähetettävän tulostustiedoston on oltava loppumitoissaan tai oikeassa suhteessa pienempi. Jos olet pienentänyt kuvaa,  niin älä unohda vastaavasti nostaa resoluutiota.

Esimerkiksi 1:1:lle on tallennettu resoluutioksi 60 dpi, joten 1:10:lle resoluution on oltava 600 dpi.

Värienhallinta

Suurkuvatulosteet (banderollit, teipit, levyt yms.) painamme CMYK-väreissä. Offset painossa on mahdollisuus käyttä myös Pantone-värejä. Huom! suuri osa Pantone sävyistä ei ole mahdollista toteuttaa 4-väritekniikalla. Jos suurkuva-aineistosi sisältää Pantone-sävyjä varmista yhteyshenkilöltäsi niiden toteuttamismahdollisuus 4-värisenä ennen painoa.

Valokuvatulosteiden laatua vaativien tulosteiden kohdalla tulostustiedoston voi suunnitella RGB-väritilassa > Adobe RGB (1998)

Minne tiedosto lähetetään?

Jos teillä on Printworldissa yhteyshenkilö ja hänen sähköpostiosoitteensa, niin voitte käyttää tiedostojen siirtämiseen ilmaista WeTransfer-tiedonsiirtopalvelua (max. 2GB) tai pyytää FTP-tunnukset.